nieuws

Elektrische Opel in 2011

Techniek

General Motors (GM) gaat in 2011 een elektrische Opel op de Europese markt brengen. Dit meldde autowebsite Automotive News Europe zondag op basis van een interview met het hoofd van de Europese divisie van GM.

Elektrische Opel in 2011

Voor de Opel gaat GM de technologie gebruiken die in de Chevrolet Volt zit. De Volt moet een volledig elektrisch aangedreven auto worden, waarvan de batterijen kunnen worden opgeladen via het gewone stopcontact. De Volt heeft wel een benzinemotor aan boord. Hiermee kunnen de batterijen worden bijgeladen als grotere afstanden worden gereden.

GM wil de concurrentie aangaan met vooral Japanse autobouwers. Onder meer Toyota en Nissan zijn bezig met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Toyota heeft wereldwijd relatief veel succes met zijn energiezuinige Prius.

Het Amerikaanse Congres overweegt om de door dalende verkopen geplaagde grote Amerikaanse automakers, GM, Ford en Chrysler, te steunen met goedkope overheidsleningen. Volgens de autobouwers hebben zij 25 miljard dollar aan leningen nodig om investeringen te kunnen doen in nieuwe technologieën, zoals de ontwikkeling van batterijen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel