nieuws

Complete aandrijfriemkits voor bedrijfsauto’s

Techniek

Complete aandrijfriemkits voor bedrijfsauto’s

Voor personenauto’s is het al heel gebruikelijk dat aandrijfriemen als kit worden verkocht. Behalve de riem bevat de set ook de juiste riemspanner. Het gelijktijdig vervangen van beide componenten verdient namelijk voorkeur. ContiTech levert deze praktische kits nu ook voor bedrijfsautomotoren.

De bedrijfsautokit bevat de aandrijfriem en de bijbehorende spanner van OEM-kwaliteit. Behalve de riem slijt de spanner namelijk ook. Wie wel de aandrijfriem vervangt maar de oude spanner laat zitten, loopt het risico op een verkeerde riemspanning met alle gevolgen van dien.

Preventief repareren

Bedenk dat het vervangen van de riem doorgaans een flinke klus is. Het is moeilijk uit te leggen aan een klant wanneer kort na het vervangen van de riem de auto opnieuw naar de werkplaats moet om alsnog de riemspanner te vervangen. Zeker bij bedrijfsauto’s kost stilstand veel geld.

De riemkit van ContiTech maakt bovendien het bestellen gemakkelijk. Er hoeft immers maar één onderdeel geselecteerd en besteld te worden. ContiTech levert de nieuwe aandrijfriemkit voor vrijwel alle courante bedrijfsautomotoren.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel