nieuws

Bosch groter in revisiedelen

Techniek

Bosch groter in revisiedelen

Door overname van een bedrijfsonderdeel van Hella vergroot Bosch zijn capaciteiten op het gebied van vernieuwde startmotoren en generatoren. Het gaat om Holger Christiansen A/S, met vier productiebedrijven in Europa. De aankoop moet nog getoetst worden aan de concurrentieregels. Hergebruik van materialen gaat dus een steeds grotere rol spelen. Revisie is de kernactiviteit bij de overnamekandidaat.

Al lang heeft Bosch een ruilprogramma, waarbij gebruikte delen van eigen merk tot fabrieksnieuwe staat worden gereviseerd. Het bedrijf Holger Christiansen houdt zich al vanaf 1963 bezig met onderdeelrevisie, speciaal van startmotoren en generatoren. In 1998 werd het onderdeel van Hella KGaA Hueck & Co.

Energie sparen

Door dit revisiebedrijf naar zich toe te trekken wil Bosch groeien in de markt voor ‘remanufactured’-delen. Nadrukkelijk wordt daarbij genoemd dat het gaat om het sparen van energie en grondstoffen, dus een ‘sociaal verantwoordelijk’ beleid.

Bij Holger Christiansen A/S werken 900 man, het bedrijf heeft acht verkoopvestigingen, waarvan één in de VS en de rest in Europa. Over de prijs van de overname worden geen mededelingen gedaan.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel