nieuws

Beru lessen in ontstekingstechniek

Techniek

Beru lessen in ontstekingstechniek

Bepaald niet onterecht stelt bougie- en gloeiplugspecialist Beru dat de ontwikkeling in de autotechniek erg snel gaat. Reden om ook in de werkplaats continu bij te blijven. Precies daarvoor houdt Beru zijn technische informatie brochures up to date. Er zijn net weer drie geheel bijgewerkte uitgaven verschenen. Gratis verkrijgbaar!

De brochures TI 02, 04 en 06 dragen alle een titel met “Alles over…”. Uitleg van wat het besproken onderdeel moet doen, welke technische uitvoeringen er zijn, hoe je ze moet demonteren en monteren. Ook wordt toegelicht welke diagnoses gesteld kunnen worden aan de hand van in welke staat het gebruikte onderdeel uit de motor komt.

Ook over motoren op gas

Echt ‘alles over’ dus. Over wat dan wel precies? Brochure 02 gaat over alle bijzonderheden van bougies. Alle soorten gloeibougies komen aan bod in brochure 04. Tot en met het snelstartsysteem ISS en de nieuwste gloeibougie met ingebouwde cilinderdruksensor, vanaf dit jaar in gebruik gekomen.

Heel actueel is dat rijden op gas flink aan populariteit wint, bij de huidige benzine- en dieselprijzen. Daarom heeft Beru ook een brochure 06 samengesteld, over de ontsteking van gasmotoren. Zijn daar aangepaste bougies bij nodig, wat gebeurt er met de lambdasonde, en meer van die vragen komen aan bod.

Gratis downloaden

Alle genoemde brochures tellen zestien pagina’s. Het loopt dus niet uit op een al te diepgaande studie, het gaat om lekker praktische en compacte informatie. En ze kunnen net als de nieuwste Beru catalogus zo van internet worden geplukt.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel