nieuws

Automobilist warm gemaakt voor ‘nieuwe banden

Techniek

Automobilist warm gemaakt voor ‘nieuwe banden

Automobilisten moeten doordrongen raken van het belang van goede banden. De campagne ‘De Nieuwe Band’ die woensdag in Rotterdam door verkeersminister Camiel Eurlings en wethouder Mark Harbers wordt gelanceerd, moet daarbij helpen.

In de campagne draait alles om veilige, zuinige en stille autobanden. De actie loopt vooruit op een bandenrichtlijn van de Europese Unie die in 2016 in werking moet treden. In Nederland moet het aandeel ‘nieuwe banden’ jaarlijks met 5 procent toenemen.

“Uit recent onderzoek in Duitsland blijkt dat een kwart van de auto-ongevallen met letsel komt door technische mankementen aan de auto”, aldus SenterNovem. En 45 procent daarvan zou te maken hebben met problemen met de autobanden, zoals een te lage bandenspanning. Dat is dan ook een onderdeel van de campagne.

De campagne is onderdeel van Het Nieuwe Rijden en vraagt verder aandacht voor rolweerstand. Een lagere rolweerstand zorgt voor minder brandstofverbruik en dat is weer beter voor het milieu. Ten slotte moeten banden stiller worden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel