nieuws

Antonov sluit overeenkomst met Chinees bedrijf

Techniek

Antonov heeft met het Chinese bedrijf Chongqing Loncin General Purpose Engine overeenstemming bereikt tot het opstarten van een pilotproject. Dat is maandag bekendgemaakt. Er zal tijdens dit project onderzoek worden gedaan naar toekomstige mogelijkheden voor de ontwikkeling, productie en marketing van een kleine zestraps automatische versnellingsbak.

Antonov sluit overeenkomst met Chinees bedrijf

Beide partijen brengen elk 1,2 miljoen euro in ter financiering van de eerste fase. ‘Hierbij zullen prototype demonstratievoertuigen worden geproduceerd en marketingactiviteiten uitgevoerd worden’, schrijft Antonov.

Tegelijkertijd zullen de partijen volgend jaar de oprichting bespreken van een joint venture voor productiedoeleinden. ‘Dit zal afhangen van het succes van het pilotproject en van overeenstemming over wederzijds aanvaardbare commerciële voorwaarden.’

Loncin is een Chinese producent van motorfietsen, kleine motoren en een scala aan auto-onderdelen. Momenteel produceert Loncin 1,5 miljoen motorfietsen per jaar en ruim drie miljoen motoren voor binnenlands gebruik en export. Het bedrijf levert componenten aan binnenlandse en westerse automerken.

Volgens bestuursvoorzitter John Moore van Antonov biedt de overeenkomst het concern ‘een tweede toegang tot de belangrijke Chinese markt’. Hij zal aandeelhouders ‘op korte termijn’ informeren over verdere ontwikkelingen.

Bron: Elsevier.nl

Reageer op dit artikel