nieuws

Antonov in gesprek met tweede Chinese fabrikant

Techniek

Antonov in gesprek met tweede Chinese fabrikant

Antonov is in gesprek met een tweede Chinese fabrikant voor het maken van versnellingsbakken. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van de jaarcijfers.

De maker van versnellingsbakken draaide vorig jaar 30 procent minder verlies dan het jaar ervoor. Het verlies werd beperkt tot 3,7 miljoen pond (5,5 miljoen euro). Het operationeel verlies nam wel toe, met 8 procent tot 4,1 miljoen pond (6,1 miljoen euro).

Antonov heeft sinds de beursgang in 1997 nog nooit winst gemaakt. Ook wordt er nog amper omzet geboekt. In 2006 was dat 11.000 pond. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door de Franse ontwerper Roumen Antonov.

Het bedrijf wil in 2008 quitte draaien met behulp van omzetten die dit jaar te verwachten zijn.

“Antonov bouwt voort op het goede werk dat in 2006 is verricht. We leveren nu op tijd en binnen budget”, aldus John Moore, bestuursvoorzitter van Antonov.

De productie van de in november aangestelde Chinese fabrikant Geely staat pas gepland voor het eerste kwartaal van 2009. Wie de tweede fabrikant is in China die mogelijk versnellingsbakken van Antonov gaat produceren, is niet bekend.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel