nieuws

Antonov gaat voor succes in China

Techniek

Antonov gaat voor succes in China

De producent van versnellingsbakken Antonov wil in China nauwer gaan samenwerken met de lokale producent van motoren en en auto-onderdelen Loncin. Dat heeft Antonov woensdag bekendgemaakt.

De twee werkten sinds eind vorig jaar al samen aan een onderzoek naar toekomstige mogelijkheden voor de ontwikkeling, productie en marketing van een kleine automatische versnellingsbak.

Voor de oprichting van een gezamenlijke onderneming met Loncin heeft Antonov een extra lening afgesloten bij zijn aandeelhouder Quivest. Inclusief deze lening, met een omvang van 10 miljoen euro, kan Antonov beschikken over 27 miljoen euro. Antonov verwacht dat het samenwerkingsverband van in mei van start gaat. Dan zal Antonov een prototype gereed hebben en zal Loncin een productieplanning en kostencalculatie hebben afgerond.

Antonov en Loncin krijgen beide een belang in het samenwerkingsverband dat “rond de 50 procent zal liggen, met een meerderheidsbelang voor Loncin.” De nieuwe onderneming kan in eerste instantie beschikken over 20 tot 30 miljoen euro, dat geïnvesteerd wordt in een fabriek in de plaats Chong Qing.

De joint venture krijgt een licentie voor de patenten van Antonov, dat geld krijgt voor elke verkochte versnellingsbak. Daarnaast kan Antonov aanspraak maken op eventuele dividenden uit het aandelenbelang. De eerste verkopen zullen gericht zijn op Chinese autofabrikanten, later willen Antonov en Loncin gaan exporteren. De productiecapaciteit is aanvankelijk 200.000 stuks per jaar.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel