nieuws

100.000ste retrofitroetfilter gemonteerd

Techniek

100.000ste retrofitroetfilter gemonteerd

Mercedes-Benz dealer LIAM heeft het 100.000ste retrofitroetfilter ingebouwd. Het roetfilter is geplaatst op een Mercedes-Benz Atego-vrachtwagen van transportbedrijf Hogenhout.

Beide bedrijven zijn door het ministerie van VROM op een feestelijke bijeenkomst geprezen voor hun aandeel in de verbetering van de luchtkwaliteit. Klant en medewerkers van Mercedes-Benz dealer LIAM in Roelofarendsveen ontvingen donderdag een ‘luchtige’ taart en een eervolle vermelding voor op de vrachtwagen.

Van de 100.000 subsidies voor retrofitroetfilters zijn er volgens SenterNovem 78.000 voor personenauto’s en 22.000 voor vrachtwagens uitgekeerd. In totaal is 170 miljoen euro roetfiltersubsidie uitgekeerd.

Michel Buyvoets (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel