nieuws

Eerste Europese goedkeuring voor Noorse elektrische auto

Techniek

Eerste Europese goedkeuring voor Noorse elektrische auto

De Noorse Th!nk City is de eerste volledig elektrische auto die in alle lidstaten van de Europese Unie de weg op mag, met dank aan de RDW. De RDW heeft de Europese goedkeuring verzorgd. Dat betekent dat de Th!nk uitgebreid is getest op Europese eisen zoals remmen, botsen, verlichting, spiegels en uitstoot.

Verkeersminister Camiel Eurlings reikt maandag, na een laatste symbolische testrit met het autootje, op het Binnenhof het eerste certificaat van goedkeuring uit aan de directeur productontwikkeling van autofabrikant Th!nk.

Met dit ‘diploma’ mag de auto overal in de EU worden verkocht, aldus de RDW. De fabrikant hoeft niet meer in elke lidstaat apart goedkeuring en toelating te regelen. Dat scheelt tijd en geld. Th!nk koos voor de RDW vanwege zijn kennis en ervaring met elektrische auto’s, aldus het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ook het Europese toelatingsproces verloopt bij de RDW het snelst. Nederland heeft daarnaast geen last van een eigen autoindustrie. “We zijn onafhankelijk en neutraal”, aldus de RDW-zegsman. De Duitse goedkeuringsinstanties hebben volgens boze tongen wel eens problemen met goedkeuring van een Franse auto.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel