nieuws

Bovag wil flexibele brandstofaccijns

Techniek

Bovag wil flexibele brandstofaccijns

De Bovag wil dat de Nederlandse overheid een voorbeeld neemt aan de Britse regering om automobilisten tegemoet te komen op het gebied van de hoge brandstofprijzen. “Ook in Groot-Brittannië maakt men zich zorgen om de hoge brandstofprijs. Maar qua oplossingen wordt vooral gekeken naar de accijnzen, een onderwerp dat in Nederland geheel buiten beschouwing lijkt te blijven”, aldus Paul de Waal van de Bovag woensdag.

De overheid in Groot-Brittannië onderzoekt volgens Britse media een hervorming van het belastingstelsel om de autobrandstofprijzen te stabiliseren. Om grote schommelingen te voorkomen zou de accijns omlaag moeten als de olieprijs stijgt, en omhoog als de prijs daalt. Daarnaast krijgen automobilisten volgens de nieuwe plannen een korting van 5 pence (circa 6 cent) per liter.

“Laat de Nederlandse regering ook eens kijken of er niet wat te doen is aan de zware belastingdruk op brandstof”, aldus De Waal. De Bovag verwacht dat het onlangs aangekondigde overheidsonderzoek naar de dure brandstoffen geen verrassende uitkomsten zal opleveren, net zoals dat bij eerdere onderzoeken ook het geval was.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel