nieuws

Vervangende hoofdsteun met dvd-speler

Techniek

Vervangende hoofdsteun met dvd-speler

Met een dvd-speler in de hoofdsteun, tovert u de achterbank van de auto om tot rijdende bioscoop. Inbouw van een beeldscherm in de bestaande hoofdsteun is echter een kostbare zaak en bovendien kan deze niet overgezet worden in de volgende auto. De nieuwe Plus2 van Opti Mount rekent af met deze nadelen.

De Plus2 is een complete hoofdsteun met geïntegreerde dvd-speler, touchscreen monitor, USB/SD-card-aansluiting en een aansluiting voor een spelcomputer. Een gemotoriseerde ‘sliding shield’ beschermt de monitor wanneer de speler niet in gebruik is.

Twee geïntegreerde speakers zorgen voor stereoweergave van het geluid. Ook is de Plus2 voorzien van een FM-transmitter die het geluid draadloos overseint naar het bestaande audiosysteem van de auto, en een infraroodzender voor geluidsoverdracht naar twee draadloze hoofdtelefoons.

De Plus2 is verkrijgbaar in zwart, grijs en beige en kan naar wens ook in een autospecifieke stof of leerkleur worden geleverd. Hij verhuist moeiteloos mee naar een volgende auto, omdat de originele hoofdsteun weer teruggeplaatst kan worden.

De dvd-hoofdsteun is te koop bij de dealers van Opti Mount. Kijk voor adressen op www.optimount.nl.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel