nieuws

SensAxle voorloopas geeft truck extra laadvermogen

Techniek

SensAxle voorloopas geeft truck extra laadvermogen

Speciaal voor de DAF 8×4 (FAD) voertuigserie heeft Ginaf Trucks een nieuwe voorloopas ontwikkeld. Deze verhoogt het GVW met 10 ton en maakt van de 8×4 een 10×4 voertuig. De nieuwe voorloopas, de SensAxle, is samengesteld uit DAF-componenten en een Ginaf-aslichaam.

De ophanging is voorzien van vier luchtbalgen en twee reactiestangen in V-opstelling aan de bovenzijde en twee reactiestangen aan de onderzijde. Dat resulteert in een optimale as-beweging met bijbehorende goede spooreigenschappen. Het rolcentrum van de as ligt in lijn met de bestaande assen waardoor er geen ongewenste spanningen in het chassis ontstaan.

Een stokkenbesturing zorgt voor de besturing van de voorloopas. Deze is aangesloten op het stuursysteem van de twee voorassen en krijgt ondersteuning van een hulpcilinder. Voor tractie bij wegrijden is ontlasting van de as standaard, een hefinrichting is als optie leverbaar.

Hans Doornbos (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel