nieuws

Schone toekomst voor NedCar?

Techniek

Schone toekomst voor NedCar?

Het lijkt dat de autofabriek NedCar in Born behouden blijft. Dat is het gevolg van de succesvolle lobby van premier Jan Peter Balkenende in Japan, schrijft De Limburger. Als een van de eerste landen in Europa krijgt Nederland van Mitsubishi steun bij de ontwikkeling van elektrische auto’s. Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen gaat er dan ook van uit dat NedCar op termijn de productie van elektrische auto’s toegewezen krijgt. De toekomst van NedCar is onzeker, omdat eind 2012 de contracten voor de huidige modellen Colt en Outlander aflopen.

Een woordvoerster van Mitsubishi noemt de toezegging van het Japanse concern “heel bijzonder”, maar zegt dat niet de conclusie getrokken kan worden dat NedCar binnen afzienbare tijd op grote schaal elektrische auto’s kan gaan produceren. Onder meer in Nederland doet Mitsubishi wel al enige tijd onderzoek naar de haalbaarheid van elektrisch rijden.

Pvda-kamerlid Pauline Smeets ziet wel wat in een Nederlands-Duitse samenwerking bij de ontwikkeling van elektrische auto’s. Smeets wil van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) weten of de autoindustrie in Limburg een auto kan gaan maken met hulp van specialisten van de universiteit in Aken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel