nieuws

Renault verkoopt recordaantal auto’s in 2010

Techniek

Renault verkoopt recordaantal auto’s in 2010

Renault heeft vorig jaar een recordaantal auto’s verkocht. In totaal werden ruim 2,6 miljoen voertuigen aan de man gebracht, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2009. Dat heeft Renault maandag bekendgemaakt.

De Franse autoproducent verkocht in Europa ruim 1,6 miljoen auto’s, een stijging van 7,4 procent ten opzichte van 2009. Buiten Europa werden meer dan 982.000 voertuigen verkocht, een stijging van 26 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Renault verwacht dit jaar de groei in markten buiten Europa voort te zetten. De autofabrikant hoopt verder in de tweede helft van het jaar een serie elektrische auto’s op de markt te brengen.

Het merk kwam afgelopen week in het nieuws met een spionagezaak rond haar elektrische auto’s.

Renault maakte vorige week bekend dat drie topmanagers zijn geschorst omdat ze geheime informatie over elektrische auto’s zouden hebben doorgespeeld. “Renault is het slachtoffer van een georganiseerd internationaal netwerk. Dit is het werk van professionals”, aldus Renault-bestuurslid Pelata.

Volgens Pelata heeft een internationaal netwerk mogelijk gegevens verkregen over het programma rond elektrische auto’s. Het zou onder meer om de kosten gaan. Volgens het bestuurslid zijn de technologische geheimen echter veilig en wordt de productie van de voertuigen niet opgehouden.

Het is niet voor het eerst dat de Franse auto-industrie te maken krijgt met bedrijfsspionage. Bandenfabrikant Michelin en auto-onderdelenproducent Valeo werden hier al eerder door geplaagd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel