nieuws

KPMG: Elektrische auto voorlopig onbetaalbaar

Techniek

KPMG: Elektrische auto voorlopig onbetaalbaar

Een meerderheid van topmannen in de mondiale auto-industrie denkt dat elektrische auto’s de komende vijf jaar onbetaalbaar zijn voor het grote publiek. Dat blijkt uit een onderzoek van advies- en accountantskantoor KPMG dat donderdag verscheen.

Veel van de respondenten denken dat elektrische auto’s alleen met behulp van overheidssubsidies redelijk geprijsd kunnen worden. Er is veel vraag naar milieuvriendelijke auto’s, maar vooral bij elektrisch aangedreven voertuigen zetten consumenten vraagtekens bij zaken als actieradius, betrouwbaarheid en veiligheid.

Bernd Pichler van Volkswagen rekent voor de korte termijn op een aanhoudend sterke vraag naar hybride auto’s, waarin een elektrische- en een benzinemotor samen zorgen voor de aandrijving. Een grote meerderheid van zijn collega’s, 94 procent, deelt zijn zienswijze.

Opvallend is dat 77 procent van de topmannen ook een sterke groei verwacht in de verkoop van elektrische auto’s. Het aandeel van hybride- en elektrische auto’s in de totale autoverkoop is echter gering.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel