nieuws

Juizz, nieuwe winkelketen voor elektrovoertuigen

Techniek

Juizz, nieuwe winkelketen voor elektrovoertuigen

Twee ondernemers openen aan de Amsterdamse Overtoom de eerste vestiging van de winkelketen Juizz. Deze richt zich op de verkoop van een groot aantal soorten elektrische voertuigen. Het gaat daarbij onder meer om elektrische fietsen, bakfietsen, scooters, city bugs en Segways. Volgens initiatiefnemer Bert Hulscher gaan deze in hoog tempo de wereld veroveren. Later wil hij ook elektrische auto’s gaan verkopen.

In Het Financieele Dagblad stelt Hulscher dat er nu nog geen fatsoenlijke plek is om elektrische voertuigen te kopen. “Het is heel makkelijk om in China, waar enorm veel elektrische scooters rondrijden, allerlei rotzooi in te laden en hier op de markt te dumpen. Er zijn veel nepscooters op de markt. Maar die zijn zo kapot of weggeroest. Wie die koopt, is daarna voor altijd op zo’n scooter afgeknapt”, zegt hij.

Juizz

De eerste winkel opent over drie weken. In 2010 moeten er ook vestigingen in Utrecht en Rotterdam komen met de merken Qwic, Ebretti, Zerobikes, Solex en EVT. Beide ondernemers, Ralf van Kempen is de andere partner, zijn afkomstig uit de modewereld. De naam Juizz is afkomstig uit straattaal en staat voor spanning of brandstof.

Juizz is niet de eerste speciaalzaak die richt op elektromobiliteit. In mei dit jaar opende in Zeist de showroom van Elipo.

Elipo, voluit Electric Power genaamd, handelt in elektrische auto’s, motoren, brommers, boten en buitenboordmotoren.

Bron: Elsevier Retail

Reageer op dit artikel