nieuws

Gates thuis in thermostaten

Techniek

Gates thuis in thermostaten

U kent Gates vooral van de distributiecomponenten, maar wist u dat Gates ook toonaangevend is in thermostaten? De fabrikant heeft 34 nieuwe thermostaten aan het programma toegevoegd en dekt met 402 thermostaten nu 96% van het wagenpark af.

Gates levert de thermostaten compleet met bijbehorende afdichtringen en pakkingen. Omdat één verpakking meerdere dichtringen en pakkingen bevat, kan de thermostaat op meerdere automodellen gebruikt worden. Een voorbeeld is de thermostaat met bestelnummer TH00188G1, deze is geschikt voor 437 toepassingen waaronder de Peugeot 106, Skoda Octavia, Citroën Saxo, Volkswagen Golf, Audi A3 en Renault Laguna.

Gates wijst erop dat de thermostaat een cruciaal onderdeel is om de motor op zijn optimale bedrijfstemperatuur te houden. Een goede warmteregeling heeft ook grote invloed op de emissies. De in de Gates thermostaten toegepaste kleppen zijn van een bijzondere constructie.

Behalve thermostaten levert Gates ook andere componenten voor het koelsysteem, zoals koelslangen, koppelingen voor kachelslangen, radiatordoppen en expansietankdoppen.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel