nieuws

Gates techniekinfo online

Techniek

Gates techniekinfo online

Voor aandrijving van nokkenassen wordt in moderne motoren steeds vaker naar de ketting gegrepen. Dat betekent in de werkplaats minder vaak de kritische vervanging van een nokkenasriem. Hier tegenover staat dat hulpaggregaten niet meer door simpel te vervangen V-riemen worden aangedreven. Montage van aandrijfriemen is een specialistische klus geworden. Riemfabrikant Gates helpt met vrij toegankelijke technische instructies.

Hiervoor had Gates al technische bulletins, die merkspecifiek uitvoerig aangeven waar zich bijzondere problemen of gebruiksaanwijzingen voordoen.

Vooral handig voor universele autobedrijven, die zo bij elk merk kunnen nazien waar speciaal op gelet moet worden. Er worden tips gegeven voor montage en voor onderhoud.

Nu online beschikbaar

De informatiebladen van Gates zijn nu gemakkelijk via internet te bekijken. Een registratie, toegangscode of betaling is niet nodig. Alles is hier te vinden.

Puntsgewijs, en vergezeld van duidelijke tekeningen, laat een pdf-document de procedure voor montage zien. Met uitleg in het Nederlands, hier en daar met een Vlaams tintje dat in het geheel niet stoort.

De technische informatie betreft zowel distributieriemen als multi-V-riemen voor hulpaggregaten. Uiteraard kan het benodigde pdf-document afgedrukt worden, om op de werkplek te gebruiken. Een aanrader, zo kom je niet voor verrassingen te staan als het om aandrijfriemen gaat.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel