nieuws

Detroit autoshow: Amerika op zoek naar kleine auto

Techniek

Detroit autoshow: Amerika op zoek naar kleine auto

GMC heeft zijn eerste kleintje genaamd ‘Granite’ onthuld op de autoshow van Detroit, die deze week van start ging. “We wilden een nieuwe creatie voor een nieuwe groep klanten. Deze auto is perfect voor smalle straten en parkeren in krappe plaatsen”, aldus Frank Saucedo van de ontwerpafdeling van GM op de autoshow van Detroit maandag.

Met de nieuwe GMC, nu nog een conceptcar, moet het concern direct de concurrentie aan met compacte auto’s als de Kia Soul en de Nissan Cube. Wanneer en of de Granite op de markt komt is nog onbekend.

De sterk teruglopende verkopen van de typisch Amerikaanse terreinwagens en de druk van de Amerikaanse overheid, nopen het bedrijf tot een radicale koerswijziging. De vraag blijft of GMC snel genoeg kan inspelen op de veranderde vraag en de achterstand ten opzichte van de Koreanen en Japanners kan inlopen.

Op de North American International Auto Show (NAIAS) is dit jaar veel aandacht voor de compacte, zuinige auto.

Wie had ooit gedacht dat GMC, een van de vier overgebleven dochterbedrijven van het Amerikaanse General Motors en bekend van enorme suvs en pick-up trucks, zich op de markt van kleine stadsautootjes zou willen storten?

Bron: ANP

Reageer op dit artikel