nieuws

Uitleesapparaat voor motorfietsen

Techniek

Uitleesapparaat voor motorfietsen

Ook moderne motorfietsen zitten vol elektronica en stuurapparaten. Door het manipuleren van de motorsoftware, is het mogelijk prestaties en verbruik te beïnvloeden. TLM komt met de RexXer, een uitleesapparaat dat foutcodes leest en wist, en ook het injectie-kenveld kan wijzigen. Voor de professional is er de RexXer Pro.

TLM (Teo Lamers Motorrijwielen uit Nijmegen) is exclusief importeur van de RexXer, bedoeld om zelf het injectiesysteem van een motorfiets aan te passen.

De eenvoudigste versie is de RexXer User. Daarmee leest u het bestaande kenveld uit en vervangt deze desgewenst door een voorbereid kenveld uit de database van de RexXer. Er zijn diverse tuningkenvelden beschikbaar, en ook verfijnde kenvelden per type motorfiets. Met de RexXer is het ook mogelijk handmatig de verrijking bij lagere toerentallen aan te passen. Tevens kunt u er foutcodes mee lezen en wissen. De RexXer wordt aangesloten op de diagnosestekker van de motorfiets.

Zelf kenveld maken

De professionele gebruiker wordt bediend met de RexXer Pro, die nog veel meer aanpassingsmogelijkheden biedt. Deze is uit te breiden met de RexXer MapEditor, waarmee zelf kenvelden gegenereerd en geprogrammeerd kunnen worden.

Meer informatie is te vinden op www.rexxer.nl. Daar treft u ook een lijst van motorfietsen aan, waarvoor de RexXer geschikt is.

Auke Cupédo (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel