nieuws

Zuinige motorolie van Mobil

Techniek

Zuinige motorolie van Mobil

Een dunne olie is gemakkelijker rond te pompen en spaart dus brandstof. Maar de dunne olie moet toch voldoende bescherming bieden bij hoge temperaturen, en dat zijn lastig te combineren eisen. ExxonMobil introduceert Mobil 1 0W-20, een moderne motorolie die zuinig rijden mogelijk maakt zonder dat de motorbescherming in geding komt.

De synthetische 0W-20 motorolie heeft een zeer lage viscositeit, waardoor direct na de koude start een goede smering gewaarborgd is. De dunne Mobil 1-olie is erg geschikt voor gebruik in hybride-auto’s, en modellen met start-stopsysteem. Daar wordt de motor immers veelvuldig gestart en is een snelle olietoevoer naar de kritische motordelen belangrijk.

Voor meer informatie over de Mobil 1 0W-20 motorolie kijkt u op www.mobil1.com.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel