nieuws

Nieuwe LPG-bougie van NGK

Techniek

Nieuwe LPG-bougie van NGK

Speciaal voor motoren die draaien op autogas, ontwikkelde NGK het LPG LaserLine-bougieprogramma. Daar is een nieuw type bougie aan toegevoegd. De nummer 8 in het assortiment is bedoeld voor diverse motoren van de Fiat-groep, die rijden op LPG.

Met de nieuwe aanwinst heeft NGK nu speciale LPG-bougies voor 95% van het wagenpark dat rijdt op autogas.

De nieuwe LPG LaserLine nummer 8, is geschikt voor meer dan 90 modellen die zijn omgebouwd voor autogas. Naast modellen van Alfa Romeo, Fiat en Lancia is deze bougie ook bedoeld voor bepaalde modellen van Chevrolet, Ford en Suzuki.

De 0,6 mm dunne centrale elektrode van de LPG LaserLine is voorzien van een iridiumpunt en de massa-elektrode van een platinachip. Deze edelmetalen zijn beter bestand tegen de zwaardere verbrandingscondities van LPG. Ook is de elektrodeafstand standaard ingesteld op 0,8 mm en hoeft meestal dus niet handmatig bijgesteld te worden.

De koperen kern in de massa-elektrode van de LaserLine-bougie zorgt voor een betere warmte-afvoer. Bijzonder is ook de speciale coating die de bougie beschermt tegen hoge temperaturen en corrosie.

De LPG LaserLine-bougie van NGK heeft een minimale ontsteekspanning nodig, dit voorkomt ontstekingsproblemen bij het rijden op autogas.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel