nieuws

Gates introduceert dynamo-vrijlooppoelies

Techniek

Gates introduceert dynamo-vrijlooppoelies

Steeds meer moderne motoren zijn voorzien van een dynamo met vrijloop. Deze absorbeert schokken in de hulpaandrijving, en verlengt daarmee de levensduur van de aandrijfriem. Bij het vervangen van de riem of de dynamo, is het verstandig de dynamo-vrijlooppoelie meteen te vernieuwen. Gates levert nu een passend exemplaar.

Het programma van Gates bevatte al geribde riemen en spanrollen voor de hulpaandrijving, evenals torsietrillingsdempers. Daar zijn nu ook DriveAlign dynamo-vrijlooppoelies aan toegevoegd. Het assortiment telt al 84 referenties, waarmee bijna een volledige marktdekking wordt gewaarborgd.

Om het de werkplaats gemakkelijk te maken, levert Gates de GAT4955A tool kit. Deze bevat het benodigde speciaalgereedschap en montage-instructies voor dynamo-vrijlooppoelies.

Voor meer info gaat u naar www.gates.com/europe/OAP. Daar vindt u ook video’s die de werking van de dynamo-vrijlooppoelie laten zien.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel