nieuws

EU-ministers praten over elektrische auto

Techniek

EU-ministers praten over elektrische auto

Minister Maria van der Hoeven (Economische zaken) praat dinsdag in San Sebastian (Spanje) voor het eerst met haar EU-collega’s over de komst van de elektrische auto. Want om ervoor te zorgen dat mensen onderweg ook over de grens onbelemmerd stroom kunnen tappen, zijn afspraken nodig over bijvoorbeeld standaardstekkers en -laadpalen.

Het kabinet wil in 2020 ongeveer 200.000 elektrische auto’s op de weg te hebben. Van der Hoeven denkt dat elektrisch rijden Nederland en Europa veel kansen biedt. Aan de vooravond van een omschakeling naar deze vorm van duurzame mobiliteit is het daarom niet alleen verstandig, maar ook noodzakelijk om in EU-verband afspraken te maken, vindt de bewindsvrouw.

Nederland zou wat betreft het kabinet best internationale proeftuin kunnen worden voor de opmars van de elektrische auto, onder meer omdat de meeste automobilisten per dag niet meer dan 100 kilometer afleggen. De elektrische auto kan nu nog niet worden gebruikt op echt grote afstanden, maar met nieuwe technieken kan dat snel veranderen. Dat moet ook, vindt Van der Hoeven. Zonder die doorbraak blijft de elektrische auto volgens haar niet meer dan een boodschappenwagentje of tweede auto.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel