nieuws

Elektrisch rijden roept weerstand op

Techniek

Elektrisch rijden roept weerstand op

De consument moet snel de voordelen van elektrisch rijden worden bijgebracht. Dat is een van de voornaamste conclusies van de door netwerkbeheer Stedin georganiseerde bijeenkomst over de toekomst van het elektrisch rijden, donderdag in Rotterdam. Momenteel rijden nog geen 150 elektrische auto’s in ons land rond.

Elektrisch rijden roept momenteel meer weerstand op dan dat het bijval vindt van de burger. Onderzoek wijst uit dat vooral burgers nog niet bereid zijn de hoge prijs van het elektrische rijden te betalen. Ook de actieradius van een elektrische auto werkt het imago van het schone rijden tegen. “Al zal dat in de nabije toekomst veranderen”, denkt Dolf Corneliszen van de Louwman Group, mede verantwoordelijk voor de import van Toyota. “Niet het bezit van een auto, maar het gebruik ervan wordt van belang. Dat betekent dat voor grote groepen mensen het voordeliger zal worden een elektrische auto aan te schaffen.”

In 2020 moet het Nederlandse wagenpark ongeveer 200.000 elektrische auto’s tellen, aldus het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In februari meldde minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken dat Nederland een internationale proeftuin moet worden voor elektrisch rijden. Het Rijk is daarom nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze tak van vervoer. “Maar dan is het wel van belang dat we de burger bewust maken van de voordelen van elektrisch rijden”, aldus een woordvoerder van het ministerie. “Daar ligt nu een schone taak.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel