nieuws

Bosch Parkpilot voor achteraf inbouw

Techniek

Bosch Parkpilot voor achteraf inbouw

De autocarrosserie wordt onoverzichtelijker en de parkeerruimten steeds krapper. Veel automobilisten hebben moeite met schadevrij inparkeren. Parkeersensoren zijn dan ook een uitkomst. Soms zitten ze affabriek op de auto. Bosch introduceert nu een Parkpilot-parkeerhulp voor inbouw achteraf.

De Parkpilot URF7 maakt gebruik van moderne ultrasoontechniek en herkent de kleinste obstakels die zich binnen 1,5 meter voor of achter de auto bevinden. De smalle sensoren vinden gemakkelijk een plaatsje in de bumper en de sensorbehuizing kan in de kleur van de auto worden gelakt. De parkeerhulp is ook geschikt voor auto’s met trekhaak.

De parkeersensoren zenden geluidsgolven uit die weerkaatsen tegen een mogelijk object, waarna de sensoren het teruggekaatste geluid weer opvangen. De verstreken tijd tussen zenden en ontvangen wordt omgerekend naar een afstand tussen auto en object. De Parkpilot van Bosch waarschuwt de bestuurder middels optische en akoestische signalen.

Bosch levert ook een uitvoering voor uitsluitend de voorbumper, bedoeld voor auto’s die affabriek alleen met parkeersensoren achter zijn uitgerust.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel