blog

Blog: Werkzaamheden veranderen

Techniek 2791

Blog: Werkzaamheden veranderen
Het aantal hybride en elektrische modellen neemt al jaren toe op de weg, zo ook in de werkplaats. Weet jij je er raad mee?

Toen de hybride-techniek op de markt kwam, schreven we daar uitgebreid over. We voorzagen dat de hybridetechniek nog niet zo snel zijn weg naar de universele werkplaats zou vinden, maar we waarschuwden ook: zorg dat je bijblijft en wees voorbereid…

Inmiddels heeft nagenoeg elke autofabrikant hybride en elektrische modellen in zijn gamma. Tijd dus om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuw thema: Hybride & Elektrische aandrijving. Voor het thema hebben vele AMT-lezers de gestelde vragen op AMT.nl beantwoord. In tegenstelling tot een paar jaar geleden blijkt dat iedereen nu wel eens een hybride of elektrische auto in de werkplaats heeft gehad. Echter, wie niet is meegegaan in de ontwikkeling weet zich geen raad met een lastige storing. Zonde…

Invloed op jouw werk

Dat de autobranche volop in beweging is weet iedereen, maar welke veranderingen hebben invloed op jouw werk? De toename van elektronische storingen? Nog meer hybride en EV-auto’s? En hoe ga je om met de veranderende consument? Die vragen zijn niet met één antwoord te beantwoorden want het verschilt per functie. Een ondernemer van een dealerholding heeft andere uitdagingen dan die van een kleine universeel. Zo ook de autotechnicus. De een is gek op diagnosestellen en Pass-thru, de ander is 50-plus en kan het computergebruik al jaren lastig bijbenen.

Wie geïnspireerd wil worden, moet binnenkort naar de bioscoop. Kort voor AMT 1 naar de drukker ging zat ik om tafel met filmmaakster Gwen Janssen, voor de documentaire De Autovakmannen. Negen autotechnici en ondernemers zijn gevolgd door Gwen. Negen hoofdpersonen met verschillende functies en daarmee verschillende uitdagingen. De documentaire geeft een inkijkje in de dagelijkse praktijk van de hoofdpersonen. Hoe zien zij hun werk veranderen? Over welke keuzes denken zij na? Interessant én herkenbaar voor iedere automotive professional.

Vanaf februari draait de documentaire in diverse bioscopen door heel Nederland. AMT heeft niet alleen als eerste de informatie, maar mag ook 50 kaarten weggeven! Verzekerd zijn van een plek? Ga naar www.amt.nl/autovakmannen en laat ons weten hoe jij jouw werkzaamheden en de branche om je heen de komende tien jaar ziet veranderen.

Tom Polman, hoofdredacteur AMT

Vrijdag 20 januari viel AMT 1 op de mat bij alle abonnees.

Vrijdag 20 januari viel AMT 1 op de mat bij alle AMT-abonnees.

De eerste AMT van 2017 viel vrijdag 20 januari op de mat bij de abonnees. Heb jij nog geen abonnement? Bekijk dan onze aantrekkelijke aanbiedingen.

Reageer op dit artikel