artikel

Negende generatie Goodyear UltraGrip-winterband

Techniek

Negende generatie Goodyear UltraGrip-winterband

Goodyear brengt de negende generatie UltraGrip-banden uit, die vooral geschikt is voor de Europese winters. De UltraGrip heeft voor het eerst twee verschillende profielpatronen, afhankelijk van de bandenmaat.

Goodyear introduceert nu de negende generatie van de UltraGrip-winterband, waarvan de eerste UltraGrip-versie in 1971 verscheen. Van de eerste zeven versies zijn gezamenlijk vijftig miljoen exemplaren gemaakt. Goodyear zegt dat de achtste generatie (die nu na drie jaar is afgelost) onder meer dan zeven miljoen auto’s werd gemonteerd. Maar zou dat echt 28 miljoen banden betekenen?

Twee profielpatronen

De UG 8 was de eerste winterband met een voorgeschreven draairichting en 3D‑BIS (Block Interlocking System) Technology over het gehele loopvlak. Goodyear zal de 3D BIS‑technologie niet snel verlaten, want ook de compacte schouderblokken van de UG 9 maken er gebruik van om goed te kunnen remmen tijdens koude, regenachtige dagen.
Goodyear introduceert met de UG 9 voor het eerst een generatie winterband met twee verschillende profielpatronen, afhankelijk van de bandenmaat om de best mogelijke prestaties te kunnen bieden voor hun specifieke toepassing.

Levenslang diepe lamellen

Het hoge aantal randen en de hoge lamellen leiden tot een betere wegligging op besneeuwde wegen. De variabele blokgeometrie biedt bovendien voldoende tractie bij sneeuw. De hoge dichtheid van de lamellen en de vierkantere afdruk die de UltraGrip achterlaat, leiden ook tot betere prestaties op ijs. De hydrodynamische groeven van de UltraGrip bieden daarnaast meer weerstand tegen aquaplaning en natte sneeuwresten. De diepe lamellen garanderen dat de band ook goed blijft presteren naarmate deze slijt.

Nu verkrijgbaar in 33 maten

De Goodyear UG 9 is breed inzetbaar voor alle winterse omstandigheden in heel Europa. Het programma is iets beperkter dan dat van de UG 8 bij de introductie, dat toen uit 43 maten bestond. De UG 9 is vanaf nu verkrijgbaar in 33 maatvoeringen, van 14 tot 16 inch en is speciaal gericht op kleine en middelgrote auto’s. In het filmpje toont Goodyear meer over de band.

Reageer op dit artikel