artikel

Drie A-noteringen voor Michelin X-line Energy

Techniek

Drie A-noteringen voor Michelin X-line Energy

Michelin brengt twee nieuwe X-line Energy-truckbanden op de markt, die beiden een A-notering voor rolweerstand hebben. Ze worden in het bandengamma gevoegd bij de draagasband, die al een A-notering had. Met de drie A-noteringen kunnen transporteurs de brandstofkosten verminderen.

Van het nieuwe Michelin X-line Energy-bandengamma zijn in Europa sinds januari 2013 meer dan tweehonderdduizend banden verkocht. Bij de draagasband, die al een A‑notering had, worden nu de X-line Energy D2 315/70 R 22.5 (de enige trekasband met een A‑notering voor rolweerstand) en de Energy F 385/55 R22.5 (een stuurasband met een A‑notering voor rolweerstand) gevoegd. De Energy maakt gebruik van een Energy Flex-karkas, dat vervormingen beperkt en de rolweerstand reduceert.

Primeur voor trucks: silica in loopvlak

Met dit X-line Energy trio is Michelin de eerste en vooralsnog enige fabrikant die transportbedrijven voor de totale vrachtautocombinatie een complete bandenuitrusting met A‑notering voor rolweerstand kan aanbieden. Nog een primeur: volgens Michelin is de X-line Energy ook de eerste bedrijfswagenband met silica in het loopvlak.

Zestienhonderd euro brandstof besparen

Michelin claimt dat de banden maximale energiebesparing voor de stuur-, trek- en draagas bieden. Het AAA-trio haalt voor de gehele combinatie een brandstofbesparing die kan oplopen tot één liter per honderd kilometer. Volgens Michelin levert dat gemiddeld een extra besparing van ruim zestienhonderd euro op de brandstof in het eerste leven van de banden (dus voor herprofilering en loopvlakvernieuwing).

Reageer op dit artikel