artikel

Keuze olieleverancier (2007-1)

Techniek

Keuze olieleverancier (2007-1)

Kunt u mij enkele adviezen geven omtrent het kiezen van de juiste olieleverancier? In AMT verschijnt regelmatig een oliekwaliteitsoverzicht, maar is dat alles waarop ik moet afgaan?

Er is verschil in kwaliteit van de smeeroliën en er is verschil in kwaliteit van de leverancier. De kwaliteit van smeeroliën is meermalen in AMT uitvoerig aan de orde geweest.

Let er dus goed op wat de auto-, motorfiets- of truckfabrikant voorschrijft. Vergeet vooral de viscositeit niet! Als eenmaal duidelijk is wat er nodig is, komt de leverancier aan de orde.

Wat heeft de olieleverancier technisch in huis? Kunt u van zijn of haar adviezen op aan? Kortom, wordt u met raad en daad terzijde gestaan of houdt de dienstverlening op na het afleveren van de olie? Hoe zit het met transmissie-oliën? Wat gebeurt er als er schade is? Wordt u geholpen bij de voorlichting aan uw personeel en aan de klanten?

Het antwoord op deze vragen hangt af van wat u meent nodig te hebben. Een universele garage heeft andere adviezen nodig dan een merkgebonden dealer. In hoeverre speelt de relatie olieleverancier-importeur een rol? Beveelt de fabrikant van het voertuig een oliemerk meer of minder sterk aan?

U kunt zelf kiezen tussen de uitersten: maatwerk of confectie. Daar hangt een verschillend prijskaartje aan.

Reageer op dit artikel