artikel

Omgedraaid lichtbeeld (2006-2)

Techniek

Omgedraaid lichtbeeld (2006-2)

Voor de wintersportvakantie heb ik Philips NightGuide-lampen aangeschaft. Ik heb een Volvo V70 classic en kwam erachter dat de lampen die ik gekocht had niet werkten zoals in de uitleg van Philips. Volgens mij zit de lamp op zijn kop in de Volvo koplamp (H7), namelijk met de uitsparing boven. Bij Philips zeggen ze dat dit moet werken. Maar in de praktijk is het anders. Het blauwe licht schijnt namelijk naar links.
Zou er inderdaad geen rekening gehouden zijn met de verschillende automodellen en de plaatsing van de H7-lampen? Of heb ik gewoon een fabricagefout gehad?

De NightGuide heeft twee uitvoeringen voor de H7-versie. Voor de H7 NightGuide bestaat namelijk een H7r-versie, die is bedoeld voor koplampen met reflectiesysteem en een H7s, die bedoeld is voor koplampen met projectiesysteem. Vermoedelijk heeft uw auto een H7r NightGuide-lamp nodig. Is de verkeerde versie gemonteerd, dan kunnen de effecten (de drie zones) inderdaad omgedraaid op de weg verschijnen.

Reageer op dit artikel