artikel

Losgelopen oliefilter (2001-07/08)

Techniek

Hoe kan het gebeuren dat een opschroefoliefilter losloopt vlak voor de verversing bij 15.000 km?

Het loslopen van het oliefilter met als gevolg een ernstig verlies aan olie, is al aan de orde geweest in een andere vraag aan AMT. Daarbij werd er op gewezen dat sommige filters steviger moeten worden vastgezet dan met de hand mogelijk is. Let er verder op dat het gebruikte filter werkelijk gelijk is aan het fabrieksfilter. Niet alleen het merk maar ook het typenummer.

Het door u gemelde probleem deed zich voor tijdens een hitteperiode en vlak voor het verversen. Mogelijk was het oliepeil wat laag en mede daardoor de olietemperatuur ongewoon hoog. Misschien dat het filterhuis daardoor vervormd en losgelopen is. Het advies is duidelijk: gebruik originele filters en zet deze op de juiste wijze vast.

Reageer op dit artikel