artikel

Remblokken en frictiewaarden (2000-06)

Techniek

Ferodo waarschuwt voor een meters langere remweg wanneer er remblokken gebruikt worden met een frictiewaarde die slechts 85 procent van het origineel is. Dit vind ik vreemd, omdat bij een lagere frictiewaarde je gewoon wat harder op de rem trapt om dezelfde remweg te krijgen. Graag uw mening hier over.

Onder normale omstandigheden, wanneer er zeer geleidelijk afgeremd kan worden, volstaat het om iets harder op het rempedaal te trappen en op die manier het verschil in frictiewaarde te compenseren. Bij een noodstop is ieder beetje weerstand noodzakelijk. Wanneer het rempedaal al geheel is ingetrapt, is het niet meer mogelijk om de lagere frictiewaarde te compenseren door nog harder te trappen. Het gevolg is dus een langere remweg.

Reageer op dit artikel