artikel

Pas op met verouderde benzine! (1998-01)

Techniek

Een waarschuwing over verouderde benzine is op zijn plaats. Niet alleen bij auto’s met LPG-installaties, maar ook bij auto’s die weinig kilometers maken, is de kans op veroudering van de benzine aanwezig.

Er treedt gumvorming op die het complete brandstofsysteem vervuilt. Er kan, naast slecht starten en stationair draaien, nog een scala aan problemen optreden. Daaronder vallen: verbrande benzinepompen, vervuilde verstuivers of carburateurs, te arm mengsel met ais gevolg: verbrande kleppen. Ook is het mogelijk dat kleppen blijven hangen en door de zuiger worden geraakt. Hoewel de meeste autogasrijders veel kilometers maken en veel auto’s op benzine starten, blijft het van belang om regelmatig op benzine te rijden. Vul de tank ook van tijd tot tijd met verse benzine!

Reageer op dit artikel