artikel

Startproblemen met carburateur (1997-06)

Techniek

Mijn Citroën BX 14 E van 1988 heeft bij warme motor last van startproblemen, zelfs in de winterperiode. Starten na een korte stop is geen probleem. Starten met koude motor is ook geen probleem, maar de periode hiertussen kan problematisch zijn. Gevoelsmatig moet er sprake zijn van een carburatieprobleem, want de bougies zijn (altijd) correct en het brandstofverbruik vertoont geen afwijkingen. Weet u raad?

De importeur heeft meegedacht en we komen met een voorstel. Breng een extra pakking aan onder de flens van de carburateur. We zijn van mening dat de temperatuur van de carburateur te hoog oploopt, kort na het stilzetten. De winter-benzine bevat lichte delen die waarschijnlijk zeer snel verdampen, hetgeen de startproblemen kan verklaren.

Reageer op dit artikel