nieuws

AMT-webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek!’

Ondernemen 1191

Een volle werkplaats: een uitdaging, maar met je team nét te doen. Dan valt één van hen uit…Verzuim, daar kan je goed ziek van worden. De gevolgen zijn groot en regels uitgebreid. Wat kan, mag en móet je doen als je medewerker ziek is? En het belangrijkste: Hoe voorkom je verzuim? Het AMT-webinar ‘Help, mijn medewerker is ziek!’ geeft antwoord.

Als één van je medewerkers een paar dagen uitgeschakeld is door een griepje, dan is dat even lastig, maar wel overkomelijk. Anders wordt het als je medewerker langdurig afwezig is. Door een hernia of psychische klachten bijvoorbeeld. Dan gaat het je geld kosten en komt er meer druk op je andere teamleden te liggen.

Tegelijkertijd moet je ook aan de slag om administratie rondom de ziekmelding te verzorgen en werken aan een goede terugkeer van je medewerker op de werkvloer.

Voorkomen is beter dan genezen

Een griepepidemie kan je niet voorkomen, maar bij andere vormen van verzuim kan je als werkgever wel degelijk invloed hebben. Bijvoorbeeld door tilhulpmiddelen in de werkplaats zodat het werk niet ten koste van de ruggen van je medewerkers gaat. Ook het creëren van een ‘gezonde’ werksfeer voorkomt verzuim. Blije medewerkers melden zich minder vaak ziek.

Hoe je dat doet? Daarover praten gasten uit de automotive branche in de studio. Zij delen hun ervaring met jou. En jij kan vanuit je luie stoel vragen stellen en je ervaring en mening delen.

Waar en wanneer?

Op maandag 28 oktober as om 19.30 uur gaat de uitzending van start. Kijken doe je waar je maar wil, vanachter je laptop, mobiel, tablet of PC. Aanmelden is gratis en doe je hier!

Reageer op dit artikel