nieuws

Sator en grossiers verder als Fource

Ondernemen 1274

Sator en grossiers verder als Fource

Sator Holding, de bijbehorende grossiersbedrijven en stafafdelingen gaan vanaf 16 september 2019 verder onder de naam Fource. 

Het gaat om de ondernemingen Sator Holding, Sator Central Services, AOC, APS, GHS, Heijl, PrimaParts, Rijsbergen en Veam. Tijdens de Automotive Expo in Eindhoven is de nieuwe naam bekend gemaakt.

Afstemming

De afgelopen jaren is het assortiment van de Sator-bedrijven meer op elkaar afgestemd. Dat geldt ook voor de uitstraling van de grossiers en de bestelsystemen. Als volgende, logische stap gaan de grossiers, Sator Holding, Sator Central Services, Fource Logistics (AP-Logistics) en Fource automotive source samen onder de naam Fource. Deze wordt onderverdeeld in vier specialismen:

  • Fource automotive: de grossier en de partner voor het autobedrijf
  • Fource automotive source: de bron voor de onafhankelijke grossier
  • Fource logistics: de logistieke kracht achter de andere Fource bedrijven
  • Fource services: de backbone van de organisatie (product management, finance, marketing & communicatie)

Beter voor de klant

“Met deze stap profiteert de klant – het autobedrijf – van alle krachten die gebundeld zijn tot een Fource. Wij willen ons hiermee nog meer focussen op waar het echt om gaat: de klant helpen met zijn bedrijf, als partner voor nu en in de toekomst”, zegt Johan van der Hoeven, director Sales. “Dit doen wij bovendien met ons belangrijkste gereedschap, namelijk onze medewerkers. Met hen hebben wij de slagkracht van een marktleider, maar dan met de persoonlijke aandacht van de vertrouwde lokale grossier.”

Namen behouden

De naamswijziging geldt alleen voor de bedrijven die automaterialen verhandelen. Automotive Academy, IPAR, Heuts.nl, Van Esch, Car-Systems en MPM Oil Company, waarvan de laatste twee direct onderdeel zijn van LKQ, houden de eigen naam en uitstraling. Ook marketingconcepten als Toolspecial, Universal Parts, mijngrossier.nl, PartsNet en AutoTools blijven onveranderd.

 

Reageer op dit artikel