nieuws

25 nieuwe Autovakmeesters in zeven maanden, hoe zit dat?

Ondernemen 1519

25 nieuwe Autovakmeesters in zeven maanden, hoe zit dat?
Autovakmeester communiceert met opvallende kleuren.

Zeven maanden geleden begon de PartsPoint Group met de transitie van AD Autobedrijven naar Autovakmeester. Sinds die tijd zijn hebben zich 25 níeuwe autobedrijven aangesloten bij deze garageformule. Dat klinkt als een behoorlijk succes, en dat is interessant. Tijd voor een belletje.

We nemen contact op met Ton Sieljes, formulemanager van Autovakmeester, en vragen hoe dat zit.  Hij vertelt: “Het gaat bij deze 25 bedrijven niet om omgebouwde AD-bedrijven, maar om écht nieuwe toetreders. Daarom hebben we jullie ook een persbericht gestuurd. Het is écht nieuws.”

Nu 104 Autovakmeesters

Dat is dan een behoorlijk groot aantal, klinkt goed. Hoe gaat het verder eigenlijk met Autovakmeester? “Het gaat heel goed met Autovakmeester. Toen we begonnen met de transitie, zo’n zeven maanden geleden, waren er 93 AD Autobedrijven. Inmiddels zijn dat er 104 en dat worden er eigenlijk elke week meer.”

Dat is een mooi cijfer, maar als je snel rekent zie je dat niet iedereen meegaat naar de nieuwe formule. Waarom is dat? “De meeste ondernemers die niet meegaan zien ervan af omdat ze binnen enkele jaren met hun bedrijf willen stoppen, vaak door pensionering. Overgaan op een nieuwe formule zien ze om die reden niet zitten.”

Wat spreekt aan?

Het logo van Autovakmeester.

Duidelijk verhaal. En waarom kiezen die 25 nieuwe bedrijven dan voor de Autovakmeester-formule? “We horen vaak dat de look en feel aanspreken. Het is modern. Maar ook de vrijheid die de formule aan ondernemers biedt is een belangrijke reden. De formule is bedoeld voor zogenaamde ‘local heros’, die in hun omgeving al bekend zijn. Die niet alleen passie voor hun vak hebben, maar ook bijvoorbeeld de lokale voetbalclub sponsoren en midden in de gemeenschap staan.”

Ondernemer Joan Markgraaff uit het Brabantse Sint-Oedenrode is zo’n ondernemer. Hij legt uit waarom zijn bedrijf sinds mei bij Autovakmeester is aangesloten: “Met deze keuze is garage Markgraaff niet alleen klaar voor de toekomst, ook kunnen wij goede service blijven leveren voor alle automerken en onze klanten voordeel bieden. Deze krijgen 24 maanden garantie op onderdelen en reparaties waarbij uitsluitend A-merkonderdelen worden gebruikt; daarmee kunnen wij ons onderscheiden. De ondersteuning van het formule-team biedt vertrouwen en toekomstperspectief.”

Diverse voordelen

De aangesloten Autovakmeesters profiteren via de formule van landelijke bekendheidscampagnes, inkoopvoordeel, technische kennis en marketingondersteuning. Zo krijgen de deelnemers technische ondersteuning en training via TECH360.

Reageer op dit artikel