nieuws

Welke problemen met emissiesystemen kom jij tegen?

Ondernemen 4647

Welke problemen met emissiesystemen kom jij tegen?
Visuele controle op het roetfilter: Check! Of is dit alleen een roetfilterhuis?

Downsizen, katalysatoren, roetfilters… Door strenge overheidseisen moeten fabrikanten constant ontwikkelen om zo schoon mogelijke voertuigen te maken. Al die emissiesystemen kom jij in de werkplaats tegen. Tegen welke problemen en uitdagingen loop jij aan? Hoe los je die op? ‘Stoot’ jouw ervaringen uit en scoor een set extra lange schroevendraaiers van Beta Tools!

Nu controleer je tijdens de APK visueel op de aanwezigheid van het roetfilter. Met alleen je ogen kan je niet bepalen of het filter goed functioneert of het filterhuis leeg is. Als je vermoedt dat een roetfilter defect is, moet je ‘m tóch goedkeuren omdat ie wél zichtbaar aanwezig is. Niet bepaald een goede emissietest voor diesels.

Deeltjesteller?

Dat gaat veranderen. Het lijkt er op dat er vroeg of laat toch een deeltjesteller komt voor de APK. Voordeel is dat je dan wel goed en betrouwbaar aan de uitlaat kan meten, maar het betekent ook een forse investering in de werkplaats. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Da's handig: extra lange schroevendraaiers. Kan je lastige plekken beter bereiken! Vul de vragen in en wie weet schroef jij er met deze Beta-set op los!

Da’s handig: extra lange schroevendraaiers. Kan je lastige plekken beter bereiken! Vul de vragen in en wie weet schroef jij er met deze Beta-set op los!

AdBluehoehoe

Om uitstoot te verminderen zijn moderne personenauto diesels en trucks uitgerust met een AdBlue-systeem. Kom je vaak problemen tegen? Welke? Klanten die verkeerd getankt hebben bijvoorbeeld of een uitgeschakeld systeem. Hoe stel je diagnose en hoe pak je de reparatie aan?

In AMT 9 besteden wij aandacht aan het Thema Emissiesystemen en zijn benieuwd naar jouw ervaringen in de werkplaats. Geef antwoord op onderstaande vragen en wie weet ontvang jij één van de Beta extra lange schroevendraaiersets. We mogen er zes weggeven.

De vragen


Reageer op dit artikel