nieuws

Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar: veel nieuwkomers in halve finale

Ondernemen 1513

Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar: veel nieuwkomers in halve finale
Dit zijn de halvefinalisten van de OAVHJ-verkiezing 2019.

De tien halvefinalisten van de verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar, georganiseerd door de Bovag, zijn bekend. Twee van de tien bedrijven zijn al eens eerder genomineerd, voor de andere bedrijven is de nominatie nieuw.

De verkiezing wordt voor de dertiende keer georganiseerd. Tijdens het jaarcongres van de Bovag op 8 oktober, wordt de winnaar bekend gemaakt. Afgelopen jaar was dit Auto Haarhuis uit Geesteren (Overijssel).

Dit jaar maken de volgende tien bedrijven kans op de titel:

  • Auto Ruesink – Goor, Overijssel
  • AutoFirst Ten Have – Lemelerveld, Overijssel (halve finalist in 2018)
  • Autobedrijf Bertil Jansen – Den Ham, Overijssel
  • Garage Van Ottele – Nijmegen, Gelderland
  • Autoservice Valentijn – Zaltbommel, Gelderland
  • Carteam Uithoorn – Uithoorn, Noord-Holland
  • Autotop – Wormerveer, Noord-Holland
  • Vakgarage Isselt – Amersfoort, Utrecht
  • Autocentrum Van Egmond – Rijnsburg, Zuid-Holland
  • Autovakmeester Verheijen – Born, Limburg (halve finalist in 2015)

Bovag-bedrijven konden zichzelf aanmelden voor de titel of worden voorgedragen door collega’s, formules of experts. De halvefinalisten zijn geselecteerd door een vakjury. Deze bestaat uit Ferry Smith van de ANWB, Remco de Vette van W&D Consultants, Bertus de Vries van Bovemij, Joost Bruins van RDC en Paul de Vries van DCDW.

Een onafhankelijke partij schouwt binnenkort de genomineerden en de bedrijven krijgen één of meer mystery shoppers over de vloer. Op basis van hun bevindingen selecteert de jury begin juli de drie finalisten. Deze worden daarna stevig aan de tand gevoeld over hun bedrijf, het ondernemerschap en hun toekomstbeeld. Tijdens het Jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven in Nieuwegein strijden de finalisten om de titel.

Reageer op dit artikel