nieuws

Hoe ga jij om met olie(problemen)?

Ondernemen 7003

Hoe ga jij om met olie(problemen)?
Oei, bij deze Mercedes-Benz is de verkeerde olie gebruikt met alle gevolgen van dien. De ketting en het tandwiel vertonen flink wat schade, met een dure reparatie tot gevolg.

“Gebruik altijd de voorgeschreven olie!” Moet dat echt? Of kan je ook best wat dikkere olie gebruiken dan voorgeschreven? En doe je dat dan in het geval van olieverbruik? Of omdat het de bulkolie is? En hoe zit dat bij natte distributieriemen, welke olie gebruik jij? Deel jouw ervaringen met het ‘zwarte goud’ en scoor een Beta oliespuit t.w.v. € 30,-.

“De olie van tegenwoordig is veel te dun en veroorzaakt slijtage aan de motor. Ik adviseer mijn klanten een dikkere olie.” Dat horen we steeds vaker uit de werkplaatsen. Wat vind jij, hebben techneuten die afwijken van voorgeschreven olie gelijk? En hoe doe jij dat?

Ook zijn steeds meer motoren voorzien van een natte distributieriem. Wat is jouw ervaring daarmee, ben je al problemen tegengekomen? En hoe los je die op?

En dan additieven. Van brandstofsysteem- tot DPF-reinigers. Maak jij gebruik van additieven? Doen die wat ze beloven en gebruik je ze ook preventief?

Motorolie is superbelangrijk. Te weinig, te veel, vervuilde of verkeerde olie kan een hoop ellende veroorzaken. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen voor het Thema Olie &Additieven in AMT 7/8, die verschijnt in augustus.

Deel je ervaringen en win één van de vijftien beschikbare Beta oliespuiten ter waarde van € 30,-. Tevens geschikt voor remvloeistof en voorzien van een dubbele EPDM-pakking.

De vragen

Welke oliegerelateerde problemen ben je tegengekomen? En hoe heb je ze opgelost? Beantwoord de  vragen via onderstaand formulier. Wie weet valt die Beta 1756C oliespuit van 200ml wel in jouw gereedschapskar, we mogen er 15 weggeven!


Reageer op dit artikel