nieuws

Tien nieuwe vestigingen voor garageformule AutoFirst

Ondernemen 1565

De garageformule AutoFirst heeft tien nieuwe vestigingen aangesloten. Dit brengt het totaal aantal AutoFirst-vestigingen in het land op 135.

Tien nieuwe vestigingen voor garageformule AutoFirst
AutoFirst Muijs Schijndel is een van de nieuwe toetreders.

Bedrijven die zijn aangesloten bij AutoFirst maken gebruik van een gezamenlijke inkoop en gezamenlijke marketing, wat een kostenvoordeel oplevert. Door middel van marketing speelt de formule in op regionale behoeften.

Tweede plaats

Deelnemers beoordelen de formule met een 8,3 in het Bovag Formuleonderzoek Garagebedrijven 2018 (ROSA). Daarmee staat de formule op plaats twee van de in totaal zeventien onderzochte formules, na Auto Excellent. Consumenten waarderen de gezamenlijke AutoFirst-bedrijven met een 8,8 op review-website Klantenvertellen.nl

Brede marketingondersteuning

De brede marketingondersteuning is voor veel bedrijven een reden om zich bij de formule aan te sluiten. Ondernemers worden bijgestaan met Facebook- en Instagramcampagnes, e-mailnieuwsbrieven, websites, zoekmachine-optimalisatie en soms ook huis-aan-huiskranten. AutoFirst wil zich onderscheiden met een regionale slagkracht en de ondersteuning van automaterialengrossiers AOC, APS, GHS, Heijl, Primaparts, Rijsbergen en Koskamp.

Reacties ondernemers

Wouter van Opmeer van AutoFirst Bakker & Opmeer in Zaandam is sinds 2016 aangesloten bij de formule. Hij zegt: “AutoFirst biedt op marketinggebied alles wat maar mogelijk is, zodat ik per maand momenteel 19 nieuwe klanten binnen haal. Bovendien laat de formule ons ook als garagebedrijf naar voren komen zoals wij zijn. Ik heb nooit het gevoel gehad dat wij onze identiteit moesten inleveren.”

AutoFirst Muijs in Schijndel is een van de tien nieuwe bedrijven. “Het aantrekkelijke van AutoFirst is dat het zeer innovatief is, maar toch persoonlijk”, vertelt René Muijs. “De formule heeft de kracht van een landelijke formule en toch kan ik regionaal snel schakelen via de vertegenwoordiger van mijn grossier. Dat geeft vertrouwen in een goede toekomst.”

Reageer op dit artikel