nieuws

Wat kun je doen tegen sjoemel-APK’s?

Ondernemen 7741

APK: een geliefd onderwerp bij consumentenprogramma’s. Met een verborgen camera op zak bij garagebedrijven langs op zoek naar duistere praktijken. Er is altijd een rotte appel te vinden en díe haalt de uitzending. Mag jij op een verjaardag weer uitleggen hoe de meesten wél werken.

Wat kun je doen tegen sjoemel-APK’s?
De keurmeester wazig in beeld en mét stemvervorming lijkt al snel ‘fout’. Stemmingmakerij? Ja, maar het stelt ook aan de kaak dat er wel eens gesjoemeld wordt met de APK. Wat kunnen we daaraan doen?

Een item maken over garagebedrijven die alles volgens het boekje doen is natuurlijk niets aan. Vaak zijn de reportages eenzijdig en gekleurd. Toch maakt het duidelijk dat ondanks alle regelgeving en procedures voor APK er ruimte is om te sjoemelen. Reparaties verkopen als noodzakelijk voor APK bijvoorbeeld terwijl ze dat niet zijn. Zijn dit soort praktijken te voorkomen volgens jou? Hoe dan?

Weg met papier

Kan zomaar in jouw gereedschapskar belanden: de digitale bandenprofielmeter van Beta. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de APK-vragen te beantwoorden.

We zijn ook benieuwd naar je ervaring met het digitale APK-handboek. Raadpleeg je dat regelmatig en wat is je ervaring? Kan je snel vinden wat je zoekt en is de informatie duidelijk?

Het antwoord op deze vragen horen we graag. In AMT 5 besteden we aandacht aan het Thema APK en jouw input is waardevol voor ons. Wie weet leveren je antwoorden je bovendien een Beta digitale bandenprofielmeter t.w.v. € 31,00 op! We mogen er 15 weggeven.

De vragen


Reageer op dit artikel