nieuws

PartsPoint Group opent nieuw distributiecentrum

Ondernemen 2086

Zes dagen feest in Ede! PartsPoint Group heeft haar nieuwe, hightech distributiecentrum officieel geopend. Om de opening te vieren trakteerde PartsPoint relaties en leden op de ‘Passion for Parts Week’.

PartsPoint Group opent nieuw distributiecentrum
In het nieuwe logistiekcentrum van PartsPoint in Ede kunnen dagelijks tot 25.000 orderregels gepickt worden. Supersnel geleverd zodat dat het autobedrijf zelf geen voorraad hoeft aan te leggen.

Vanuit het distributiecentrum in Ede worden de afnemers van de automaterialengrossiers AD Nederland, Brezan, Dabeko en Staadegaard-TC beleverd.

Grote jongen

PartsPoint Ede heeft een vloeroppervlakte van ruim 21.000 m2 en is voorzien van de duurzaamheidcertificering BREEAM.

Vanuit hier worden zes regionale depots bevoorraad, die op hun beurt 240 vestigingen in Nederland en België voorzien van automaterialen. Het logistieke centrum is voorzien van moderne systemen zoals voice picking en geautomatiseerde liftkasten.

Het warehouse heeft 21.000 m2 vloeroppervlak en is voorzien van moderne logistieke systemen.

Schuimparty

Een speciale hal is ingericht om gevaarlijke stoffen op de meest veilige manier op te slaan. Ontstaat er toch een onveilige situatie? Dan zet een schuimblusinstallatie de hal binnen drie minuten in 31.000 m3 schuim.

Het totale complex heeft 160.000 opslaglocaties en de circa 90 medewerkers kunnen tot 25.000 orderregels per dag verwerken.

Passion for Parts

Het meerdaagse event werd op maandag 18 maart feestelijk geopend door CEO Cor Baltus en Director Central Operations Peter Meyer. Cor Baltus: “We openen onze deuren om belangrijke relaties, leveranciers, klanten en collega’s inzicht te geven in onze unieke infrastructuur.

PartsPoint maakt het mogelijk dat alle gangbare onderdelen voortaan binnen 2 uur door heel Nederland geleverd kunnen worden! Autobedrijven hoeven dus geen eigen voorraad aan te houden.”

Meer dan 60 leveranciers presenteerden zich tijden de Passion for Parts-week aan relaties en klanten van Parts Point.

4500 & 60

Tijdens de Passion for Parts-week kregen 4.500 bezoekers een rondleiding door het nieuwe distributiecentrum.

Spannend moment! De genomineerden wachten op de uitslag… Dijkstra Auto’s uit Harlingen neemt de titel mee naar huis.

Vier avonden werd een vakbeurs georganiseerd, waar meer dan 60 leveranciers zich aan de bezoekers van PartsPoint Group konden presenteren.

Kentekenloket van het Jaar

Op donderdagavond 21 maart werd Dijkstra Auto’s B.V. uit Harlingen uitgeroepen tot “Kentekenloket van het Jaar”. Kentekenloket is een marketingconcept van PartsPoint Group.

De laatste dag van de Passion For Parts-week was voor de medewerkers van PartsPoint. Zij sloten de festiviteiten af met een spetterend personeelsfeest.

Reageer op dit artikel