nieuws

Auto Prof – AMT Live: Totaalpakket voor de ondernemer

Ondernemen 756

Van nieuwe garagesoftware tot nieuwe gereedschappen, maar ook zestien kennissessies met technische én ondernemer-gerichte onderwerpen. Wat kun je als ondernemer verwachten op Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019 in de kennisdomes en op de beursvloer?

Auto Prof – AMT Live: Totaalpakket voor de ondernemer
Wat kom jij als ondernemer leren en beleven in Gorinchem?

Leren, Beleven en Ontmoeten zijn de drie kernwoorden van Auto Prof – AMT Live. Tank nieuwe kennis in de kennisdomes, bekijk en probeer nieuwe equipment en gereedschappen en ontmoet andere ondernemers, specialisten uit de branche en de sprekers van de diverse kennissessies. Kortom, er is heel veel te beleven in Gorinchem. Zo’n uitgebreid programma is fijn, maar kan ook lastig zijn. Daarom zet AMT alvast alles op een rij voor jou als ondernemer!

Kennissessies: alles wat je moet weten als ondernemer

Lokaal meer bereik met social media

Hoe maak je van je buren jouw klanten? En kost dat dan niet veel tijd? Gijs Ros van Marketing Rocks helpt je met het opzetten van social media. 

Social media heeft een grote rol in de marketing van het autobedrijf. Maar hoe? Het is een van de meest gestelde vragen. Hoe start ik met social media? Kost dat niet veel tijd? En hoe pak ik het dan aan, nu en in de toekomst? Hoe kun je jouw doelgroep bereiken anno 2019? Gijs Ros van Marketing Rocks maakt de praktische vertaalslag naar de automotive branche. Bekijk hier meer informatie over de kennissessie.

Van Silicon Valley naar onze praktijk

Jeroen Vertongen: “Wij zien de connected car als kans.”

Afgelopen december reisde op-en-top diagnosetechnicus en ondernemer Jeroen Vertongen opnieuw naar Silicon Valley om daar de ontwikkelingen in de automotive branche te zien. Wat kunnen we in onze branche verwachten als het om toekomstige mobiliteit gaat? Hoe snel moet je bijbenen met je bedrijf op nieuwe ontwikkelingen? Kijk met Jeroen naar de nabije toekomst, waarin het draait om snel én slim.

APK nu en in de toekomst

Er zijn al weer heel wat ontwikkelingen gaande op APK-gebied. De RDW verzorgt als kennispartner een kennissessie over de APK-regelgeving. Welke evaluaties zijn er over de afgelopen wijzigingen? APK-expert Arthur van Lee kijkt terug op de grootste veranderingen, waaronder de visuele controle van het roetfilter. Hij kijkt ook vooruit naar de ontwikkelingen rondom de deeltjesteller. Kortom, wil je op de hoogte blijven van de APK en de ontwikkelingen er omheen, zet deze kennissessie dan in je agenda.

De werkplaats van de toekomst

Hoe ziet het autobedrijf, en in het bijzonder de werkplaats, eruit in 2040? Onderhoud je dan alleen nog elektrische auto’s? Heb je nog hetzelfde aantal monteurs in dienst? Welke werkzaamheden voeren zij dan uit? En in welke apparatuur moet je investeren? Zomaar enkele vragen die naar boven komen én waar je antwoord op krijgt! Bekijk meer informatie over de kennissessie Werkplaats van de toekomst hier.

 

Ontdekken: dit is wat je als ondernemer niet mag missen

Veilig werken met Berner

Bij Berner draait het om veilig werken met chemische middelen, én ze tonen twee nieuwe lijmen, waaronder deze kunststoflijm Plast-O-Fix.

De kennissessies duren ongeveer 30-45 minuten, tussendoor is er dus tijd genoeg om ook de beursvloer nader te verkenne. Test zelf diverse nieuwe lijmen, waaronder de Plast-O-Fix kunststofherstellijm en Duo-Fix Flex-lijm van Berner. Deze nieuwe 2-componentenlijm hecht binnen 60 seconden op metaal, is tril-en schokbestendig en blijft elastisch. Extra aandacht is er voor Chemie Service Management. In cominatie met de kennissessie Werk veilig en volgens de richtlijnen met gevaarlijke stoffen leer je waar je als werkgever aandacht voor moet hebben om de veiligheid in de werkplaats te waarborgen en te voldoen aan de diverse wettelijke regels.

Slimme telefonie met Panas

Panas is leverancier van telefonie-integraties met DMS- en automotive software. Dankzij de integratie krijg je bij een binnenkomend gesprek direct alle klantgegevens in beeld. Door de integratie met smartphones zijn alle functies ook op de mobiele telefoon beschikbaar. “Op AutoProf – AMT Live demonstreren we hoe klanten het beleven als ze naar je bedrijf bellen, en hoeveel makkelijker en klantvriendelijker dat gaat met onze integratie. Dat heeft al veel autobedrijven verrast”, zegt Panas. Nieuw is dat sinds kort het VoIP-telefoniesysteem van Panas gekoppeld kan worden aan het DSM pakket Wincar, dat door veel – grotere – autodealers gebruikt wordt.

Multifunctionele software van CSW

CSW Software levert garagesoftware voor de automotive branche. Begin 2018 bouwde het bedrijf vanaf de grond het garagesoftwarepakket opnieuw op vanuit ervaring en input van klanten. Het nieuwe pakket heet AutomaaT GO. Speciaal voor tablets is er AutomaaT Touch. Simpel van opzet maar mét alle benodigde functionaliteiten. Alle ins en outs ontdek je natuurlijk op de stand, en je kunt er meteen een gratis demo aanvragen. Ook maak je kans op een gratis powerbank. Tot slot is er extra aandacht voor SnelStart. Het factuur- en boekhoudprogramma stopt met de garagemodule, wat CSW deed besluiten een speciaal aanbod voor overstappers te introduceren.

Meer omzet met Fuchs

Fuchs toont de Hunter Quick Check Drive. Zonder tussenkomst van een technicus is het systeem in staat de wielstanden van een voertuig te meten en te vergelijken met de fabrieksspecificaties. Uitlijnen verkoopt zo gemakkelijker.

Fuchs Service Equipment levert garage-equipment van A-merken: met name Hunter onderstel- en bandenapparatuur, Nussbaum hefbruggen en Fuchs vrachtwagenstempels. Service staat op nummer één bij Fuchs en op de stand ontdek je de apparatuur die de omzet en winst van de werkplaats verhogen. “De nieuwe Hunter-teststraat kan zorgen voor aanzienlijke tijdsbesparing en méér omzet”, aldus Fuchs. Er vinden ook live demonstraties plaats met Hunter bandenwisselapparatuur en de profieldieptemeter.

Een primeur is de nieuwe Hunter Quick Check Drive. Zonder tussenkomst van een monteur is het systeem in staat de wielstanden van een voertuig te meten en te vergelijken met de fabrieksspecificaties. Dit maakt het ‘verkopen’ van een uitlijnbeurt een stuk gemakkelijker en sneller.

(Gaston) Software vanuit de praktijk

Software die gemaakt is vanuit de praktijk. Gebruiksvriendelijkheid staat centraal.

Gaston Software levert managementsoftware voor het garagebedrijf. Daarmee werk je in de cloud, zodat je overal en altijd toegang hebt. Updates en back-ups zijn niet nodig. “De Gaston software is uitgebreid door garagisten getest, met zeer positieve resultaten. Als een belangrijk pluspunt komt steeds de gebruiksvriendelijkheid van het pakket naar voren. Zo kunnen alle handelingen vanuit één en hetzelfde scherm worden verricht. Facturen worden automatisch in de financiële administratie opgenomen. Voertuiggegevens, adresgegevens, de juiste onderdelen: alles is simpel te bedienen en toe te voegen. Je kunt de planning weergeven op een tweede scherm. Vervolgens kan met één klik op de afspraak de bijbehorende werkorder op het tweede scherm geopend en bewerkt worden”, zegt Gaston Software. Gaston is nu ook gekoppeld met RDC en HaynesPro.

Kostenbesparend herstel met ChipsAway

Een auto klaarmaken voor verkoop kan veel tijd kosten wanneer er krasjes of beschadigingen weggewerkt moeten worden. Overspuiten is vaak geen optie. ChipsAway biedt wellicht een oplossing. Zij herstellen alleen de daadwerkelijke schade. Hoe dat zit? Op de stand ontdek je de details. Van de speciale gepatenteerde verf tot de werkwijze. Op de stand vind je tevens demonstratievideo’s en voorbewerkte auto-onderdelen.

OOMT: “Ontwikkel jezelf!”

Joost van Loenen: “De OOMT GastvrijheidsCheck is een leerzame ervaring”.

OOMT, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de mobiliteitsbranche, wil dat vakmensen duurzaam inzetbaar blijven voor de branche. Van talentontwikkeling tot vitaal blijven. Sinds 2019 kunnen werkgevers en medewerkers met allerlei vragen terecht bij de OOMT Servicedesk. Van persoonlijke ontwikkeling tot coaching, maar ook over veilig en gezond werken. Ga op de stand (terwijl je meebouwt aan een Lego Bugatti Chiron!), in gesprek met een OOMT-coach. Krijg inzicht in je carrière, werkplezier en ontdek hoe je je kan ontwikkelen. Ook met vragen over ziekte en arbeidsongeschiktheid kun je bij OOMT terecht.

Schadeherstelrendement omhoog dankzij Equipment Group Holland

Equipment Group Holland (EGH) biedt een compleet assortiment werkplaatsequipment, specialistische kennis en een uniek service- en onderhoudsprogramma voor alle apparatuur. Van richt- en meetapparatuur tot equipment, compressoren en handgereedschappen. Bij EGH gaan de specialisten graag in gesprek over hoe het rendement in schadeherstel te verbeteren is.

Primeurs zijn er ook. Van een zeer geavanceerd lasapparaat, de Automig 300 Pulse, tot de mobiele spuitcabine Carheal+. Ook vind je er slimme equipment voor reparatie en reiniging van lichtmetalen wielen, en tools om met stikstof te spuiten.

TAC Academy traint

QSP Products is fabrikant van diverse universele producten die onder andere toepasbaar zijn in de automotive sector. Denk aan lucht- en waterslangen voor koeling, brandstof- en olieslangen, koppelingen, verbindingen en elektrische componenten. De kracht van het bedrijf, onderdeel van The Autosport Company, is de grote voorraad en snelle levering door heel Europa. Op de stand ligt de nieuwe 2019-catalogus, met honderden pagina’s productaanbod van QSP. Daarnaast is er aandacht voor de opleidingstak van The Autosport Company, genaamd TAC Academy. Diverse praktijkgerichte automotive trainingen worden hier georganiseerd. Meer weten? Loop langs op de stand en ontdek wat TAC Academy kan bieden.

Natuurlijk is er nog veel meer. Voor het volledige overzicht van alles op Auto Prof – AMT Live klik je hier

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel