nieuws

Marjan de With: “Sinds de workshop communiceren we duidelijker met elkaar.”

Ondernemen 1367

Steeds meer autobedrijven ontdekken de uitdagende en leerzame workshops van OOMT. Het zevenkoppige team van Auto Centrum Arkel moest samen de weg zoeken uit een pittige escaperoom. Tijdens het oplossen van de opdrachten en raadsels leerden de teamleden elkaar spelenderwijs beter kennen.

Marjan de With: “Sinds de workshop communiceren we duidelijker met elkaar.”
Tijdens de workshop moesten de teamleden samen puzzels en opdrachten oplossen om de uitgang te vinden. Zo herken je verborgen talenten en maak je onderwerpen bespreekbaar die in de dagelijkse drukte onbesproken blijven.

Hoe herken je verborgen talenten binnen je team? Hoe maak je onderwerpen bespreekbaar die in de dagelijkse drukte onbesproken blijven? En vooral: hoe haal je meer uit je bedrijf en uit elkaar? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens de workshops van OOMT. “Toen we werden uitgenodigd door OOMT werden we meteen enthousiast. Wat is er leuker dan een gezellig uitje waar je iets van opsteekt?”

In overleg met een OOMT-adviseur meldt het team van Auto Centrum Arkel zich aan voor de workshop Escape Room. Tijdens de workshop moeten de teamleden samen puzzels en opdrachten oplossen om de uitgang te vinden. “Het leuke vind ik dat iedereen dat op een andere manier doet. Net als op de werkvloer. De een kijkt eerst rustig rond, de ander begint meteen met een puzzel en weer een ander pakt dingen vast en voelt of er ergens iets los zit. Die verschillende manieren zijn allemaal nodig om uit de escaperoom te komen. Het lukt alleen als je samenwerkt.”

Aan de bel trekken

Het team van Auto Centrum Arkel kijkt met plezier terug op de workshop. “Na afloop van de escaperoom volgt een evaluatiegesprek met de adviseurs van OOMT. Ik vond het knap om te zien hoe ze iedereen aan het praten wisten te krijgen. De meeste autotechnici zijn van nature geen praters, maar uiteindelijk nam iedereen deel aan het gesprek. Zo leer je nieuwe dingen over elkaar en over jezelf.”

De workshop is alweer een aantal weken achter de rug. De effecten zijn volgens Marjan de With nog steeds voelbaar. “Naar aanleiding van de workshop hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd. Een van de collega’s stoorde zich er bijvoorbeeld aan dat we altijd te laat beginnen met het werkoverleg. Nu letten we daar beter op. Een andere uitkomst is dat we gedurende de werkdag vaker met elkaar overleggen en wordt er eerder aan de bel getrokken als er stagnatie optreedt en hierdoor de planning uitloopt.”

Verbeterde communicatie

Meer overleggen, eerder aan de bel trekken als er stagnatie optreed en op tijd beginnen met werkbesprekingen. Het zijn veranderingen die Auto Centrum Arkel meeneemt uit hun ervaring.

Ook op persoonlijk gebied heeft het onafhankelijke autobedrijf stappen gezet. Marjan de With: “Praten over persoonlijke ontwikkeling deden we alleen tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken. Terwijl dat best vaker kan. Uit de evaluatie van de workshop kwam bijvoorbeeld naar voren dat een van onze technici graag leermeester wil worden. We zijn nu bezig om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.”

De grootste winst van de workshop is volgens haar de verbeterde interne communicatie. “Met elkaar praten is ontzettend belangrijk. Niet alleen over het werk, ook over de dingen daar omheen. Omdat we meer inzicht hebben in elkaars talenten en ambities kunnen we daar rekening mee houden. De workshop laat je met een frisse blik naar je eigen bedrijf kijken. Wij zijn blij dat we hebben meegedaan.”

 

OOMT-workshop Escape Room: leren van elkaar

Samenwerken met je collega’s om te ontsnappen uit een escaperoom. De OOMT-workshop Escape Room is leuk en leerzaam. De workshop wordt met een teamtraining ingezet om meer te leren over elkaar, maar ook over communicatie, teamrollen en samenwerking binnen afdelingen en bedrijven. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.oomt.nl/talentontwikkeling of bel 030-6087755.

Reageer op dit artikel