nieuws

Who you’re gonna call? Garage Gurus!

Ondernemen 1361

Goed getrainde techneuten zijn het kloppend hart van de veranderende automotive industrie. Dat is de filosofie van het trainingsconcept ‘Garage Guru’s’ van Federal Mogul. In Amerika al een bewezen en populair trainingsconcept. Op Automechanika maakte Federal Mogul bekend de Guru’s ook in Europa los te laten.

Who you’re gonna call? Garage Gurus!
Marijn Staal van Federal-Mogul showt trots het trainingsvoertuig waarover Garage Gurus beschikt. Alles in één auto om techneuten ter plaatse korte, praktijkgerichte trainingen te geven. Zelfs aan de koffie is gedacht!

“Garage Gurus wil technici bewapenen met de nieuwste apparatuur en informatie, zodat zij nieuwe voertuigtechnologieën kunnen bijhouden”, legt Marijn Staal (Tecnical Service Manager van Federal-Mogul Motorparts) uit. 

“Het belangrijkste doel van Garage Gurus is om contact te hebben met de monteur, de man met het vet aan de handen die elke dag in werkplaats te vinden is. Wij willen hem technisch verder helpen.”, vervolgt hij. “Wij geloven dat goed opgeleide en geïnformeerde technici het hart vormen van de snel evoluerende voertuigreparatiesector. Zelfs de meest ervaren technici weten dat je nooit stopt met leren, dus we willen de bron zijn voor technische informatie en ondersteuning waar ze op kunnen rekenen.”

De Garage Guru’s leveren uitgebreide support tools voor techneuten, ondernemers en distributeurs. Technische ondersteuning verdeeldt over de pijlers Gurus Onsite, Gurus Online, Gurus On call en Gurus On-the-Go.

Gurus Onsite

Praktijkgerichte trainingen in een speciaal daarvoor gebouwde trainingsfaciliteit. In 2-3 uur durende sessies worden trainingen gegeven als: ABS-diagnose & foutcodes, Diagnose stellen aan stuur- en ophangingsystemen of het monteren van wiellagers. Klein gelukje voor ‘onze’ techneuten: Het hi-tech trainingscentrum bevindt zich in Dordrecht. In andere landen moeten ze het doen met regionale ‘hubs’.

Gurus Online

Technische online trainingsmodule waar de techneut 24/7 terecht kan. Hier kan hij alles vinden over systemen, componenten en onderhoud. De site bevat interactieve  leermodules, technische tips en instructievideo’s

Gurus on-Call

De Guru’s staan klaar om telefonisch of via een skypeverbinding support te bieden aan de werkplaats. Je mag ze voor alles bellen: van informatie over onderdelen tot vragen over complexe diagnoses waar je aan werkt.

Je kan online technische instructies vinden, bellen als je ondersteuning nodig hebt, een Guru op bezoek vragen voor instructie of een uitgebreide training volgen in het opleidingscentrum in Dordrecht. De Garage Gurus willen monteurs op alle mogelijke manieren ondersteunen in het bijblijven wat betreft (nieuwe) technieken.

Gurus On-the-Go

Het meest vernieuwend zijn de Guru’s-On-the-Go. Gurus gewapend met een mobiele werkplaats komen op bezoek om je in korte instructies en trainingen uitleg te geven over specifieke klussen, onderdelen en nieuwe technieken. Dat doen ze drie manieren:

  • ‘De IJsbreker’: Korte instructies van 15 tot 30 minuten bedoeld om praktisch technieken en skills bij te brengen. Bijvoorbeeld uitgelegd wat de functie van gloeibougies is en hoe je aan deze diagnose stelt.
  • ‘Lunch & Leren’: Je werkplaatsplanning raakt niet in de war met de trainingen die de Gurus tijdens de lunch komen geven. Deze zijn wat uitgebreider dan de ijsbrekers, maar duren niet langer dan een klein uurtje. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: diagnose aan het koelsysteem, diagnose aan dieselmotoren en motorklepschade.
  • ‘Field Clininc’: Uitgebreidere training van maximaal 3 uur waarin dieper op onderwerpen wordt ingegaan, bijvoorbeeld diagnose stellen aan stuur- en ophangingsysteem.

De trainingen van de Garage Gurus zijn snel, to the point en zo ontwikkeld dat je direct met datgene wat je geleerd hebt aan de slag kan. De Gurus On -the-Go zijn op dit moment actief in zeven landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Polen Servië en Roemenië. Overige Europese landen zullen volgen, het is nog niet bekend wanneer zij in de Nederlandse werkplaatsen te vinden zullen zijn.

Meer weten over de Garage Gurus?  Kijk op www.fmgaragegurus.eu

Reageer op dit artikel