nieuws

Grip op je Autobedrijf: ‘Met m’n neus op de feiten’

Ondernemen 2755

Daniel Maar (eigenaar Cortenraad Auto’s) heeft afgelopen jaar het ondernemertraject ondernemers “Grip op je Autobedrijf’ gevolgd. Het traject, verzorgd door AMT i.s.m. Automotive Academy is bedoeld voor ondernemers die met hun bedrijf ‘level up’ willen. Daniel stelde aan het begin van het traject een doel: hij wilde in ieder geval iets aan zijn bedrijf veranderd hebben aan het einde van het traject. En? Is dat ‘iets’ gelukt?

Grip op je Autobedrijf: ‘Met m’n neus op de feiten’
Van techneut naar succesvol ondernemer. Zijn geheim? 'Ik werk aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf.

“Het Grip-traject duwde me met de neus op de feiten. Dat begon al met de nul-meting door een mystery shopper aan het begin van het traject. Het traject geeft focus op kleine dingen die je eigenlijk wel weet. Ik wilde aan het eind van het traject iets veranderd hebben aan mijn bedrijf. Dat wordt de verbouwing. Uit het bezoek van de mystery shopper bleek dat onze entree moeilijk te vinden was.”

Open en uitnodigend

Dat gaat Daniel aanpakken. De receptie moet open en uitnodigend worden, geïnspireerd op de Grip-training ‘Klantbeleving’ door Milo Berlijn. Bemand door een nieuwe receptioniste. “Zij komt uit de horeca en de gastvrijheid zit haar in het bloed.”

Naast de trainingen heeft het traject hem nog meer opgeleverd: “Het is erg zinvol om andere ondernemers te leren kennen en van ze te leren. Sparren over invulling van je ondernemerschap, maar ook praktische tips uitwisselen, zoals koffiebekers en flesjes water met je logo laten maken. Die laat de klant vervolgens weken door de auto slingeren en telkens komt jouw bedrijfsnaam voorbij.”

Daniel is een succesvol ondernemer die sinds 2012 een groei heeft gerealiseerd van 3 naar 15 medewerkers. “Dat kan iedereen”, zegt hij.”Maar dat betekend wel dat je AAN je bedrijf moet werken in plaats van IN.”

Acht ‘geheimen’

Zijn geheimen deelt hij in 8 bedrijfsprocessen die hij toepast in zijn autobedrijf. In aankomende editie van AMT lees je in een uitgebreide reportage over deze processen. Hoe helpen deze bij succesvol ondernemen en op welke punten heeft de Grip-training verandering in zijn bedrijf teweeg gebracht?

Nu al nieuwsgierig?

Maak alvast kennis met Daniel Maar en lees alles over ‘Grip op je Autobedrijf’ online.

 

Ondernemen kun je leren

De 6-daagse training ‘Grip op je Autobedrijf’, een initiatief van Automotive Academy en AMT. Een ondernemerstraject dat letterlijk zorgt voor grip op je bedrijf. Praktisch ingericht, waarbij onderwerpen als klantbeleving, personeel, social media, marketing en omzet uitgebreid aan bod komen.
‘Grippers’ leren van trainers en de coach, maar ook van elkaar. Een belangrijk aspect van ‘Grip op je Autobedrijf’ is met vakgenoten kennis en informatie delen. Herkenning in de uitdagingen en ervaringen die collega-ondernemers dagelijks meemaken.De vaste groep deelnemers vormt een waardevol netwerk, met als gemeenschappelijk doel: het autobedrijf naar een hoger niveau tillen.Via AMT en www.AMT.nl lees en zie je alles over de  de training en de deelnemers.

 

Reageer op dit artikel