nieuws

Leren, Beleven, Ontmoeten: Thema’s Autoprof – AMT Live Hardenberg

Ondernemen 832

Wat wil jij weten over hybride- en EV-techniek? Welke vragen heb je nog over de nieuwe APK-regeling? En wil jij je kennis bijspijkeren als ondernemer over werk en opleidingsvraagstukken? Noteer 16 t/m 18 oktober in de agenda voor een bezoek aan de eerste editie Auto Prof – AMT Live Hardenberg.

Leren, Beleven, Ontmoeten: Thema’s Autoprof – AMT Live Hardenberg
Bezoek de AMT-redactie op het AMT-Live plein. Dit is ook ‘the place to be’ om je vakkennis bij te spijkeren in één van de kennistheaters.

Bezoekers van Auto Prof Hardenberg zijn op zoek naar kennis en nieuwe inzichten, dat blijkt uit vele onderzoeken die uitgevoerd zijn door Auto Prof. Met de toevoeging van het AMT Live-evenement óp de beursvloer ontstaat er een win-win. Én kennis tanken, demonstraties beleven en vakgenoten ontmoeten. Met daar omheen een beursvloer met vele partners die je bijpraten over de laatste trends.

Vier thema’s

Techniek, Werkplaats & Onderhoud, Ondernemen en Werk & Opleiding, en APK. Deze kennisthema’s bieden je waardevolle informatie over alle facetten in de branche. Je vind het actuele programma op amt.nl/autoprof-amtlive.

Auto Prof – AMT Live Hardenberg is ingericht op vier hoofdthema’s. In het kennistheater Techniek worden thema’s belicht als hybride/ev, transmissies, ondersteltechniek en olie & additieven. Professionals die meer willen weten over Pass-Thru, tools & equipment, aircoservice en diagnosestellen kunnen terecht in het theater Werkplaats & Onderhoud.

Een ander thema is Werkplaats & Onderhoud; denk aan hoe je lastige storingen oplost, slimme tools inzet, of gebruik maakt van Pass-Thru. Maar ook hoe je als ondernemer omgaat met de veranderende occasionmarkt door de WLTP-regeling. In Werk & Opleiding vind je kennissessies over trainen voor de toekomst, arbo en duurzaamheid. En natuurlijk ontbreekt het thema APK niet.

APK-vragen?

Ok, maar nu op een rollenremtestbank, hoe test je de parkeerrem dan?

Sinds 20 mei is de nieuwe APK-regelgeving van kracht geworden. In het AMT APK-webinar hebben we je daarover bijgepraat, en ook in deze AMT vind je antwoorden terug op vragen die aan ons en de RDW zijn gesteld. Toch lopen keurmeesters in de praktijk tegen onduidelijkheden aan. Op het programma staan kennissessies in het APK-theater waar je al je vragen kan stellen aan AMT en RDW. Die kan je ter plekke stellen, maar ook vooraf insturen. Meer daarover lees je begin september op amt.nl.

De RDW verzorgt daarnaast een kennissessie waarbij de focus ligt op de ontwikkelingen rondom de deeltjesteller. Nu is alleen een visuele controle van het roetfilter noodzakelijk, maar de RDW sprak eerder uit dat dit een tijdelijke oplossing is. Een primeur dus voor Auto Prof – AMT Live Hardenberg, want de RDW vertelt over de stand van zaken omtrent misschien wel de volgende stap in de controle van het emissiesysteem.

Een overzicht van de kennissessies en het verdere programma vind je altijd up-to-date op amt.nl/autoprof-amtlive.

De kennistour

Terug van weggeweest, de AMT Kennistour. Wie AMT Live in een van de eerdere jaren heeft bezocht kent de Kennistour. Natuurlijk, je kan zelf een rondje langs alle partners maken, maar hoe vind je nou de meest interessante innovaties of producten? Doe mee aan de AMT Kennistour. In kleine groepjes leiden we je rond langs enkele partners (er zijn meerdere routes te kiezen), waar je een korte presentatie, vraag- en antwoordsessie of demonstratie krijgt. Aanmelden kan ter plekke op het AMT-plein bij de kennistheaters.
leren en beleven

Met AMT Live geven we een kennisinjectie aan Auto Prof – AMT Live Hardenberg middels de kennistheaters. Daarnaast hebben alle partners de opdracht om iets te laten zien of demonstreren op de stand. Wat er te beleven is? Dat lees je volgende maand. Op het AMT-plein valt genoeg te beleven. Ga in gesprek met de sprekers van de kennissessies of de AMT-redactie. En… ook nu nemen we de AMT-blackboxen mee. In Gorinchem bleek het toch best lastig om de vijf verschillende onderdelen te raden, maar het leverde leuke discussies en gesprekken op. Zeker meedoen dus!

Partners stellen zich voor

In AMT 9 vind je de voorbeschouwing op Auto Prof – AMT Live, waar de partners zich aan je voorstellen. De eersten hebben ons al uitgebreid geïnformeerd over wat ze gaan laten zien. Wat kun je verwachten van Dometic en JNTest?

Koudemiddelen zijn kostbaar. Waeco laat je op Auto Prof – AMT Live in Hardenberg zien hoe je er zuining mee om kunt gaan.

Live demo’s bij Waeco Benelux

Warme zomers vergen veel van airco’s in auto’s én van autobedrijven die aircoservice uitvoeren. Bij aircospecialist Waeco Benelux valt daarover veel te leren. Van het koudemiddel R1234yf en de nieuwe milieuregelgevingen, tot lekkages opsporen aan airco-installaties. Op de stand vinden doorlopend demonstraties plaats. Hoe ga je zuinig om met het steeds kostbaardere koudemiddel? En wat houdt het Low Emission-concept precies in?

Designuitlaten

Goed gereedschap is het halve werk. JN Testapparatuur demonstreert in Hardenberg hoe je tijd en geld bespaart met slimme tools.

Bij JN Testapparatuur draait het om efficiënter werken met moderne tools. Zo leggen de specialisten van JNT uit hoe je tijd en geld bespaart met slimme tools. En ze demonstreren live de werking van emissieapparatuur en de nieuwe gaslektesters voor LPG- CNG of LNG-installaties.

Is er een primeur? Zeker. “Met de JAN-3 nulemissieunit hebben we een oplossing voor het afzuigen van alle uitlaatgas bij moderne auto’s. Veelal zijn die voorzien van weggewerkte of designuitlaten wat het plaatsen van de afzuigmond lastig maakt.” Vanzelfsprekend vind je ook deze equipment terug op de stand bij JNT.

 

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Hardenberg!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van de eerste gezamenlijke editie die eerder dit jaar in Gorinchem heeft plaatsgevonden. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 16, 17 en 18 oktober 2018 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als AMT. Gebruik hiervoor de code 61823001 of gebruik deze link.

Reageer op dit artikel